Hundrede ark

Det eksperimenterende kunsttidsskrift ARK har eksisteret siden 1994, og udkommer som løsark i en specialfremstillet mappe. I 2014 har ARK 20 års jubilæum, og i den forbindelse er hundrede ark blevet udgivet. Den lille bog består af originalt materiale fra alle de første 100 numre af ARK, der er blevet skåret op og sammensat til en bog. Hundrede ark består af ét ark fra hver udgivelse. Arkene er blevet skabt i sæt, hvorpå bogblokken er blevet udskåret i kvarte, limet og indbundet i lærred.

Hundrede ark er på én gang en form for arkiv og et konceptuelt bogobjekt. På trods af at materialet er fragmenteret, er bogen en samlet registrant over redaktionens skiftende interesser i perioden 1994-2014. Umiddelbart fremstår bogen blot som et objekt, eftersom det ikke er muligt at åbne eller bladre i bogen. Den er helt tillukket, og det er derfor kun muligt at få adgang til bogens indre ark ved at sprætte bogryggens lærred op. Det er således op til den enkelte, om vedkommende vil skære bogen op for at få adgang til det ellers hemmeligholdte og aflukkede arkiv, hvorved bogobjektet mister sin form, eller bevare bogbindingen og derved forblive uvidende om objektets indhold.

Jubilæumspublikationen hundrede ark er skabt af ARKs redaktion, bestående af kunstner Klaus Marthinus, lektor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet Lars Kiel Bertelsen og kunsthistoriker Steen Hammershøj Andersen, i samarbejde med kunstneren Iben West og bogbinder Lars Hedegaard.

blev månedens bog på den Frie februar 2014

http://denfrie.dk/portfolio-item/8686/

  • 100ark2
  • 100ark
  • © 2014 Iben West