Mellemværender

MELLEMVÆRENDER – en undersøgelse og en udstilling
Cai-Ulrich von Platen
Else Ploug Isaksen
Michael Boelt Fischer
Iben West
Anette Højlund

11. – 27. januar 2018

KH7artspace, Sydhavnsgade 7, Aarhus C

Fernisering 14. januar kl. 14.

Oplæg ved billedkunstner og ph.d. Jan Bäcklund kl. 15

Åbningstider kl. 14 – 17:
11. – 14. januar (arbejdende værksted)
18. – 20. og 25. – 27. januar
Finissage lørdag 27. januar

Udstillingen ’Mellemværender’ sætter fokus på, hvad billeder gør ved hinanden. Fem billedkunstnere arbejder sammen i en uge for at opbygge en fælles billed-montage af eget og fundet billedmateriale.
I udstillingsrummet bygges en lang væg. På væggen foregår billeddialogen. Udstillingen vil fremstå som et rum mellem billede og installation; mellem formelle undersøgelser, materialitet, billeder i alle afskygninger og fortælling. Virkeligheder vil støde sammen og nye fortællinger og associationer vil opstå. Kunstnerne vil opbygge og omforme udstillingen i løbet af perioden, den vil ændre sig som en levende organisme, der først stopper ved ferniseringen. Hvad sker der i processen, og hvordan skaber den fællesmængde, kunstnerne kommer frem til, betydning? Det vil vise sig!
Nogle af kunstnerne har arbejdet sammen med hinanden før, andre ikke. Projektet vil således være med til at skabe netværk mellem miljøer i Aarhus og København.
SALON
Ved ferniseringen søndag den 14. januar vil vi afholde et seminar, der diskuterer projektets tema. Som oplæg til diskussionen vil Jan Bäcklund, holde en forelæsning om den tyske kulturteoretiker og kunsthistoriker, Aby Warburg (1866-1929), og hans arbejde med billedtavler.
Ved finissagen lørdag eftermiddag d. 27. januar reflekterer vi i fællesskab over projektet Mellemværender.
DELTAGENDE KUNSTNERE
De deltagende kunstnere har funder sammen på baggrund af deres interesse for montage og billedsammenstilling. De kommer med forskellige vinkler på temaet og har alle erfaring med samarbejdsprojekter.

Cai-Ulrich von Platen
Else Ploug Isaksen
Michael Boelt Fischer
Iben West
Anette Højlund